Dostupni linkovi

Facebook kupio Instagram za milijardu dolara


Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Facebook je na oficijelnom blogu najavio da je dogovorio kupovinu Instagrama, popularne aplikacije za dijeljenje fotografija na mobilnim uređajima.

Kompaniju sa sjedištem u San Franciscu, koja je za dvije godine postojanja privukla više od 30 miliona korisnika, Facebook će platiti oko milijardu dolara u gotovini i dionicama, saopćeno je iz Facebooka.

Osnivač najpopularnije društvene mreže na svijetu, Mark Zuckerberg, kazao je da će talentirana ekipa iz Instagrama pridružiti Facebooku kako bi omogućila još bolje iskustvo dijeljenja fotografija na njihovoj stranici.

"Godinama smo fokusirani na izgradnju najboljeg iskustva dijeljenja fotografija, a sada ćemo, sarađujući s Instagramom, svojim korisnicima ponuditi najbolje moguće iskustvo dijeljenja fotografija sa prijateljima i porodicom, a na temelju vaših iskustava", napisao je Zuckerberg.

Naglasio je da je sklopljeni posao od izuzetnog značaja za Facebook.

"Ovo je važna prekretnica za Facebook jer je to prvi put da smo kupili proizvod i kompaniju sa toliko korisnika. Ne planiramo više takve poduhvate, ako ih uopće ima. Ljudi vole Facebook zato što im omogućava najbolje iskustvo dijeljenja fotografija i znali smo da će spajanje ove dvije kompanije dati rezultate", stoji u Zuckerbergovom saopćenju.
XS
SM
MD
LG