Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Novi virus napada korisnike Facebooka


Internetom se širi novi virus koji napada korisnike Facebooka. Naime, hakeri šalju e-mail u kojem se navodi kako morate ponovo unijeti vašu šifru za korisnički račun, te na taj način dolaze do šifri za Facebook, ali i do ostalih povjerljivih podataka.

U e-mailu se navodi kako je korisnik Facebooka zatražio resetovanje šifre, te da je za ponovno pristupanje Facebooku neophodno skinuti dodatak koji se nalazi u tom e-mailu.

No, kada korisnik otvori dodatak automatski skida i nekoliko zaraženih softvera među kojima je i program za krađu šifri, navodi se u saopštenju koje je izdala kompanija McAfee.

Korisnici Facebooka su već dugo vremena na meti hakera. Ovoga puta hakeri koriste e-mail kako bi raširili virus.

Dave Marcus, direktor kompanije McAee, je izrazio zabrinutost da bi hakeri mogli zaista zaraziti nekoliko miliona računara.

"Facebook ima 400 miliona korisnika i ako hakeri uspiju da barem 10 posto ljudi otvori taj e-mail i dodatak u njemu bit će najmanje 40 miliona zaraženih računara“, kazao je Marcus

U naslovu e-maila kojeg hakeri šalju piše "Facebook password reset confirmation customer support".
  • 16x9 Image

    Rinko Golubović

    Počeo raditi 1969. na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo u informativnim emisijama. Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera.

XS
SM
MD
LG