Dostupni linkovi

Exit kamp: Hlad, blizina reke i žurke


Kamp u Novom Sadu
Kamp u Novom Sadu

Na obali Dunava u Novom Sadu, u produžetku kupališta „Štrand“ i ove godine je napravljeno mesto za više hiljada posetilaca muzičkog festivala Exit - kamp. Oni će se umesto hotela i apartmana narednih dana odmarati u šatorima.

Hlad, blizina vode i restorana – to su najbitniji uslovi za odabir mesta za postavljanje šatora, kažu prvi posetioci Exit kampa u Novom Sadu. Svi oni žure da što pre zauzmu najbolje pozicije, jer prema najavama organizatora, u kamp će se uskoro useliti više hiljada ljubitelja Exit festivala.

Među onima koji su već postavili šatore je i Marija iz Kragujevca.

Marija iz Kragujevca priprema šator u Exit kampu
Marija iz Kragujevca priprema šator u Exit kampu

Ovde je uvek bolja zabava nego u hostelima i apartmanima. A tamo uvek mogu otići, kamp je kamp“, kaže ona.

U komšiluku je grupa iz Engleske. Kyle kaže da je izabrao Exit jer ima dobro iskustvo iz prošlih godina.

„Ja sam iz Engleske i prošle godine smo se super proveli. Nadam se da će i ove godine biti tako“, kratko nam je rekao ovaj mladić.

Među stanovnicima kampa je i Kanađanin Sam.

“Bili smo i prošle godine, i odlično smo se proveli. Cene su prihvatljive, pivo je hladno, a ljudi su ljubazni”, navodi glavne razloge njegovog ponovonog dolaska u Novi Sad.

Prijavljivanje u kamp
Prijavljivanje u kamp

Portparolka festivala, Daniela Piperčević kaže da u kampu je sve obezbeđeno za posetioce.

“Mi smo se zaista potrudili da im obezbedimo sve. Imamo dovoljan broj tuševa, tu je i Exit shop sa opremom za kampovanje, kao i volonteri koji su im na raspolaganju ceo dan. Naravno imamo i sef za vrednije stvari i ono najbitnije: punjače za mobilne telefone“, rekla je ona.

U kampu su i volonteri Crvenog krsta. Valentina Krkljuš iz te organizacije već nekoliko godina volontira u kampu. Ona kaže da uglavnom imaju posla sa manjim povredama.

Valentina Krkljuš
Valentina Krkljuš

“Na sreću, nemamo mnogo posla. Uglavnom su to posekotine, manje povrede ili ako neko malo više popije ili pojede. Ali to su manji problemi”, rekla je ona.

Muzički festival Exit počinje u četvrtak na Petrovaradinskoj tvrđavi. Među najpoznatijim izvođačima su ove godine pevačica Ellie Goulding, muzički producent David Guetta ali i britanski bend, The Prodigy.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG