Dostupni linkovi

Vanredna vijest

"Ex iliti next Yu" za pozorište


Atelje 212 u Beogradu
Čitava sledeća sezona Ateljea 212 treba da bude u znaku Jugoslavije. Zvaće se „Ex iliti next Jugoslavija“. Već su potpisani sporazumi sa pozorištima iz Kopra, Ljubljane, Zagreba, Sarajeva i Budve.

“To su naši koproducenti i mi ćemo na sceni Ateljea imati i po jedan hrvatski, bosanski, slovenački, crnogorski teskt, kao što će se tekstovi srpskih autora igrati možda po prvi put na nekim od tih scena”, kaže za radio Slobodna Evropa Kokan Mladenović, direktor Ateljea 212.

“Mislim da je to neko dugoročno dobro, ne samo što će predstave biti izvedene nego što će i autorske ekipe biti razmenjene pa će boraviti po par meseci u gradovima u kojima je neka nova generacija nakon raspada Jugoslavije imala priliku da boravi“, kaže nam Mladenović i zaključuje da to daje mnogo indirektne koristi za veze u bivšoj Jugoslaviji.

Atelje 212 u drugoj polovini maja ove godine organizuje po prvi put Mucijeve dane, malu smotru predstava posvećenih Ljubomiru Muciju Draškiću, nekadašnjem upravniku Ateljea.

“I jednom od najvećih reditelja koje smo imali tako da je to nešto što u startu podrazumeva i goste iz Zagreba, Sarajeva, iz Madjarske, iz svih onih teatara u kojima je Muci Draškić ostavio značajan trag“, objašnjava Kokan Mladenović, direktor Ateljea 212.
  • 16x9 Image

    Ljudmila Cvetković

    Radno iskustvo sticala u Asocijaciji nezavisnih elektronskih medija i Radiju B92. Na RSE radi kao novinar, uređuje i vodi dnevne informativne emisije.

XS
SM
MD
LG