Dostupni linkovi

Stajićevo: Evakuisani svi zavejani


Vojna mehanizacija raščišćava smetove kod Stajićeva
Vojna mehanizacija raščišćava smetove kod Stajićeva
Evakuacija putnika sa puta Stajićevo – Perlez kod Zrenjanina je završena u petak predveče, a iz snežnih nanosa helikopterima Vojske Srbije spašene su 84 osobe.

"Među evakuisanima bilo je povređenih sa ozbiljnim promrzilinama i oni su prebačeni u zrenjaninsku bolnicu, a spašena je i žena sa jednogodišnjom bebom", rekao je portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić.

Evakuacija zavejanih ljudi kod Stajićeva, između Zrenjanina i Beograda, počela je u petak nešto pre podneva. U evakuaciji je pomogla i Vojska Srbije.

Na ovoj deonici najveći problem su udari vetra od preko 100 kilometara na sat koji prave snežne nanose visoke i do četiri metra.

Putnici su u smetovima ostali zarobljeni od prethodne noći, kada su se iz putničkih automobila koji su ostali bez goriva sklonili u dva autobusa do kojih se može doći jedino pešice. Na putu između Stajićeva i Perleza tokom noći i prepodneva bilo je zaglavljeno oko 50 vozila.

Grad Zrenjanin zbog nevremena je proglasio vanredno stanje u kom su angažovane spasilačke snage, komunalna preduzeća, policija, vojska i građani.

U celoj Vojvodini, osim sremskog dela, i na teritoriji Požarevca saobraćaj je otežan zbog snega i jakog vetra koji nanosi smetove.

Saobraćaj na autoputu E-75 između Horgoša i Feketića odvija se otežano, dok su pojedini magistralni pravci blokirani. Policija savetuje da se bez zimske opreme i preke potrebe ne kreće na put. Nadležni su saopštili da će ukoliko se nevreme nastavi biti zabranjen teretni saobraćaj u kritičnim područjima.

Zbog olujnog vetra i snežnih nanosa uvedena je zabrana ulaska kamiona iz Mađarske i Rumunije, kao i plovidba Dunavom, odlučeno je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije i naređeno Žandarmeriji da se angažuje na izvlačenju zavejanih kod Perleza.

Prethodne noći Vatrogasno-spasilačka jedinica iz Požarevca spasila je dvadeset osoba iz automobila koji su ostali zavejani u smetovima na putu Požarevac - Kličevac kod površinskog kopa Drmno.
XS
SM
MD
LG