Dostupni linkovi

Erdoan stigao u Beograd, dočekao ga Vučić


Redžep Tajip Erdoan je prethodno bio u Sarajevu, 6. septembar 2022.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan stigao je 6. septembra u dvodnevnu posetu Srbiji.

Njega je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Sa turskim predsednikom doputovala je i njegova supruga Emine Erdoan, kao i brojna delegacija, u kojoj se nalazi i šef diplomatije Turske Mevlut Čavušolu, koji je pre nekoliko dana prisustvovao Samitu Otvoreni Balkan.

Pored Vučića, goste iz Turske dočekali su i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Svečani doček za turskog predsednika biće priređen 7. septembra ispred Palate Srbija, nakon čega će uslediti sastanak dvojice predsednika, kao i plenarni sastanak delegacija Srbije i Turske.

Najavljeno je i potpisivanja sporazuma dve zemlje, posle čega će se Vučić i Erdoan obratiti javnosti.

Biće održan i srpsko-turski biznis forum.

Predsednik Turske treći put za pet godina dovodi u Beograd najvišu privrednu i političku delegaciju.

Erdoan je u Beograd doputovao u sklopu trodnevne posete regionu.

Pre Beograda boravio je u Sarajevu, a 8. septembra će posetiti Hrvatsku gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i otvoriti Islamski kulturni centar i džamiju u Sisku.

Kako je najavila turska agencija Anadolija, od Erdoanove posete očekuju se dodatni pomaci u već dobroj saradnji državama regiona u političkom i ekonomskom smislu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG