Dostupni linkovi

Donald Tramp novi predsednik SAD

  • Polaganjem zakletve na Kapitol hilu u Vašingtonu sedamdesetodišnji republikanac Donald Trump postao 45. predsednik SAD;

  • "Amerika na prvom mjestu. Amerika će ponovo početi da pobeđuje, kao nikada do sada. Povratićemo radna mesta, povratićemo naše granice, povratićemo naše bogatstvo i naše snove", poručio je novi predsednik SAD;

  • Ovo je 58. predsednička inauguracija, čiji je službeni moto – "Jedinstveno američki"; mandat predsednika traje četiri godine;

  • Na više mesta u Vašingtonu došlo je do nereda i sukoba policije sa demonstrantima;
21:07 20.1.2017.

Crnadak: Očekujemo podršku reformama u BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak tokom susreta sa ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak uputio je čestitke novoizabranom predsjedniku SAD Donaldu Trampu.


"Kao zemlja koja je najzaslužnija za Dejtonski sporazum i koja poštuje dejtonsko uređenje BiH, Republiku Srpsku i Federaciju BiH, sva tri konstitutivna naroda, kao i svakog pojedinca u BiH, uvjeren sam da će SAD i nova administracija na čelu sa predsjednikom Trampom nastaviti da pružaju snažnu podršku reformama i boljem životu svih ljudi u BiH", rekao je Crnadak.

20:46 20.1.2017.

Predsednik SAD Donald Tramp i Hilari Klinton koju je pobedio na izborima rukovali su se tokom svečanog inauguracionog ručka.

20:35 20.1.2017.

Šolaja: Šta čeka novu američku administraciju

Profesor Fakulteta političkih nauka u Banjaluci Miloš Šolaja kaže da u svijetu postoje velika krizna žarišta i globalne svjetske teme, kojim će se u prvo vrijeme baviti nova američka administracija, odnosno predsjednik Trump.

"Od globalnih kriza izdvajam terorizam, tzv. Islamsku državu, zatim nuklearnu krizu, Sjevernu Koreju, Iran, Bliski istok koji je permanentna kriza i koja sad traži da se rješava", rekao je Šolaja (opširnije OVDJE)

20:28 20.1.2017.

Agencije javljaju o sukobima policije i demonstranata koji pokušavaju da blokiraju put kojim bi trebalo da prođe parada koju će predvoditi predsednik Donald Tramp.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG