Dostupni linkovi

Poverljivi dokumenti pronađeni u kući bivšeg potpredsednika SAD


Nakon Trampa i Bajdena, poverljiva dokumenta su nađena i kod bivšeg potpredsednika SAD Majka Pensa- (na fotografiji)
Nakon Trampa i Bajdena, poverljiva dokumenta su nađena i kod bivšeg potpredsednika SAD Majka Pensa- (na fotografiji)

Dokumenti sa poverljivim oznakama otkriveni su u kući bivšeg potpredsednika SAD Majka Pensa u Indijani, rekao je njegov advokat Nacionalnom arhivu, što je poslednje u nizu otkrića poverljivih informacija u privatnim rezidencijama, podseá agencija Asošijejted pres (AP).

Advokat Pensa, Greg Džejkob, izjavio je da je "mali broj poverljivih dokumenata spakovanih u kutiju prevezen u kuću" bivšeg potpredsednika SAD u vreme dok je Donald Tramp bio predsednik.


Džejkob je rekao da Pens angažovao advokate koji imaju iskustva u rukovanju sa poverljivim dokumentima da pregledaju zapise pohranjene u njegovom domu nakon što je postalo javno da su dokumenti sa poverljivim oznakama pronađeni u rezidenciji sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena u Vilmingtonu.

Ministarstvo pravde već koristi specijalne advokate da istraži prisustvo dokumenata sa oznakama poverljivosti koji su uzeti iz Trampovog poseda na Floridi i iz Bajdenove kuće i bivše kancelarije u Vašingtonu.

Pensov advokat je u svom pismu naveo da bivši potpredsednik "nije bio svestan postojanja osetljivih ili poverljivih dokumenata u njegovoj ličnoj rezidenciji" i da "je spreman i voljan da u potpunosti sarađuje u istrazi".

Portparol Ministarstva pravde odbio je da da komentar, a Pensov advokat nije odgovorio na imejl u kojem je Asošiejted pres tražio pojašnjenje.

XS
SM
MD
LG