Dostupni linkovi

Strahinja Tadić, učenik drugog razreda osnovne škole "Milovan Glišić" iz Valjeva, našao se ovih dana nenadano u žiži interesovanja valjevske, ali i šire javnosti. Strahinja je novac koji je našao na putu od kuće do škole predao učiteljici, a učiteljica taj njegov gest postavila na sajt škole. Vest o Strahinji stigla je i do Čikaga.

Na putu od kuće do škole, Strahinja je našao šest hiljada dinara i odmah novac predao učiteljici. On kaže da nije imamo dilemu šta sa novcem da uradi.

“Mislio sam da je novac neko izgubio i da ga treba vratiti. Dao sam ga učiteljici, a ona se dogovorila sa direktorom da ga predaju u policiju.”

Putem društvenih mreža mnogi su saznali i javno podržali ovaj Strahinjin gest.

Učiteljica Jasmina Marković kaže da su u školu najpre stizali novinari, a potom su Strahinju posetili košarkaši valjevskog "Metalca", dolazili su ljudi da ga upoznaju i donosili mu poklone. Jedna porodica iz Novog Sada ga je pozvala u goste.

Strahinja sa poklonjenim biciklom
Strahinja sa poklonjenim biciklom

“Vest o Strahinjinom poštenju stigla je i do Čikaga. Naša sugrađanka Nada Sarić Cvetinović i njena majka okupile su naše ljude u Čikagu i za Strahinju prikupile 500 dolara. Poslala nam je novac i izrazila želju šta da mu kupimo”, kaze učiteljica.

Strahinja se najviše obradovao biciklu i mobilnom telefonu, jer ih nije imao. Inače, Strahinjin tata nema stalno zaposlenje, a mama ne radi. Strahinja ima i sestru.

  • 16x9 Image

    Milena Kuzmanović

    Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG