Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đukanović: Crna Gora je najstabilnija u regionu


Milo Đukanović
Vlada Crne Gore uspjela je da u godini "teške krize" očuva ekonomsku stabilnost u državi, ocijenio je u petak uveče premijer Milo Đukanović, u intervjuu Televiziji Crne Gore, povodom 100 dana rada Vlade.

Đukanović je kazao da se ne može reći da je Crna Gora izašla iz krize, ali je u kriznoj godini "izgradila imunitet" i na tako velika iskušenja kao što su posljedice svjetske ekonomske krize.

Crnogorski premijer je u prilog svojoj ocjeni naveo da je stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori sada 10,17 odsto, da nije bilo bankrota banaka i firmi, kao ni masovnog otpuštanja zaposlenih. Za 2010. godinu Djukanović je najavio "obnovu privrednog rasta".

Đukanović je rekao da je crnogorska Vlada do sada odgovorila na oko 80 odsto pitanja i potpitanja iz Upitnika Evropske komisije o stanju kapaciteta Crne Gore za ulazak u Evropsku uniju.


Besmisleni zahtjevi za smjenu vlasti


Premjer je ocijenio da je Crna Gora "danas najstabilnija zemlja u regionu", kao i da su "besmileni" zahtjevi koji se afirmišu u pojedinim medijima da je nephodna smjena sadašnje vlasti, te ustvrdio da "par dnevnih novina satanizuje sve što radi ova vlast".

On je odbacio neke ocjene da u Crnoj Gori nema medijskih sloboda. Kazao je da mediji kritikuju i napadaju i njega, pa da i on, kao političar, ima pravo da daje ocjene i o samim medijima.

Đukanović je potvrdio da će do kraja godine početi radovi na izgradnji autoputa kroz Crnu Goru, jer je hrvatski konzorcijum koji je dobio koncesiju za taj posao već obezbjedio 400 miliona evra, koliko je njegova obaveza na osnovu ugovora o gradnji te saobraćajnice.

Crnogorski premijer je rekao da se nada da će isti konzorcijum do 9. decembra obezbijediti još 400 miliona evra i da će moći da udje u posao izgradnje prve dionice autoputa od Podgorice do Mateševa, u pravcu Kolašina.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG