Dostupni linkovi

Đoković neće igrati u Indian Wellsu i Miamiju


Slika od 12. februara 2021. Novak Đoković tokom meča protiv Tejlora Frica iz SAD, Melburn, Australija
Slika od 12. februara 2021. Novak Đoković tokom meča protiv Tejlora Frica iz SAD, Melburn, Australija

Novak Đoković je u srijedu potvrdio povlačenje sa ovomjesečnih ATP Masters turnira u Indian Wellsu i Miamiju zbog propisa američke vlade o putovanju vezanih za COVID-19.

Đoković, koji nije vakcinisan, naveo je na Twitteru da su pravila koja zahtijevaju vakcinaciju svih stranih državljana prije ulaska u Sjedinjene Države primorala da se povuče.

"Iako sam bio automatski na listi...znao sam da je malo vjerovatno da ću moći da putujem", napisao je Đoković.

"CDC (Centar za kontrolu bolesti) je potvrdio da se propisi neće mijenjati tako da neću moći igrati u SAD-u. Sretno onima koji igraju na ovim sjajnim turnirima."

Inače, prvi reket svijeta je u ovoj godini mogao igrati samo na jednom turniru u Dubaiju. U januaru je deportovan iz Australije uoči Australian Open.

Ta odluka je bila rezultat toga što je Đoković odlučio da se ne vakciniše protiv COVID-19 nakon čega mu je Australija poništila vizu.

S obzirom da su ograničenja još na snazi u mnogim zemljama, Đoković je ranije priznao da su njegove opcije za igru ograničene.

"Ja samo moram da poštujem pravila. Znate, koji god turnir da budem u mogućnosti da igram, pokušaću da dođem do te zemlje i odigram turnir", rekao je Đoković.

XS
SM
MD
LG