Dostupni linkovi

Djeca bojila Podgoricu uoči Dana nezavisnosti


Djeca u akciji uoči Dana nezavisnosti, Podgorica, 18. maj 2012.
Djeca u akciji uoči Dana nezavisnosti, Podgorica, 18. maj 2012.
Učenici petog razreda osnovnih škola "Maksim Gorki" i "Savo Pejanović" obojili su kredama plato ispred Skupštine Crne Gore gdje su crtali državne simbole i ispisivali poruke uoči 21. maja, Dana nezavisnosti.

Obišli su i prostorije u zgradi Skupštine gdje im je domaćin bio predsjednik Ranko Krivokapić.

Krivokapić se kasnije pridružio djeci, latio se krede i učestvovao u bojenju platoa ispred zgrade zakonodavnog doma:



Oslikani državni simboli, oslikana jezera, mostovi, rijeke i gradovi Crne Gore i bezbroj veselih boja ukrasili su plato ispred zgrade Skupštine Crne Gore, dajući tako dodatnu notu inače sunčanom danu u Podgorici.

Razdragani i uzbuđeni učenici 5. razreda dvije osnovne škole iz Podgorice u takvom raspoloženju dočekali su predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića i odmah mu ponudili kredu i zamolili ga da im pomogne.

Odlučio je da im pomogne da nacrtaju zlatnog lava koji krasi sredinu crnogorskog grba



Djeca su predsjedniku Skupštine uručila poklone za Dan nezavisnosti.

Djeca sa Rankom Krivokapićem
Djeca sa Rankom Krivokapićem
"Hvala i da slavite ovaj praznik u slobodi, vazda. Vi naravno znate šta je 21. maj tako da je važno da znate da je Crna Gora na evropski način povratila svoju slobodu i postala pravi primjer za sve komšije kako se za slobodu može boriti mirom, pameću, znajjem i dobrom voljom. Tako je napravljena slobodna zemlja za vas, zemlja koju ćete vi, u to sam siguran, napraviti boljom", kazao je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić .

Prije nego su se oprostili, predsjednika Krivokapića je zanimalo šta se učenicima najviše dopalo prilikom obilaska prostorija u Skupštini Crne Gore:

XS
SM
MD
LG