Dostupni linkovi

Diskusija u Srbiji: Bitno je znati šta se dešava u SAD


Diskusija u "Američkom kutku", FOTO: Norbert Šinković
Izborna trka u Sjedinjenim američkim državama nije se pratila samo u toj zemlji već je ova tema zainteresovala i grupu mladih Novosađana. Oni su u Kulturnom centru „Američki kutak“ diskutovali o tome koliko su spomenuti izbori zaista bitni za Srbiju.

Razgovor je vodila profesorka američke književnosti i kulture, Aleksandra Izgrajan. Ona kaže da je izuzetno bitno da mladi shvate ulogu predsedničkih izbora.

“Američki predsednik kao jedna od najmoćnijih osoba na svetu će uticati i na našu zemlju i na našu politiku pre svega po pitanju Kosova, ekonomije, ulaska Srbije u Evropu. Tako da je bitno znati šta se dešava u Americi”, kaže profesorka.

Učesnici razgovora smatraju da je poznavanje političke situacije u SAD-u deo je elementrane kulture. Saslušajte šta su rekli za RSE.Studentkinja Jovana Kovač smatra da je ključna stvar kako će se u narednom periodu formirati spoljna politika u Beloj kući.

“To će se svakako uticati ostatak sveta posebno što postoji razlika između spoljne politike Obame i Romnija, pa tako će to da utiče i na nas”, smatra Kovač.

Student Dušan Kovljen kaže da se čak i unutrašnje promene u Sjedinjenim državama mogu bitno odraziti na čitav svet.

“Svaki predsednik ima svoja uverenja i prati politiku svoje partije, a svaka partija ima drugačiji odnos prema ključnim pitanjima u toj zemlji. Promene će uticati i na nas”, uveren je sagovornik RSE.
  • 16x9 Image

    Norbert Šinković

    Diplomirao je na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radijskim novinarstvom počinje da se bavi još u srednjoj školi. Od 2011. dopisnik RSE.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG