Dostupni linkovi

Policija istražuje uvrede na račun direktora Radio televizije Crne Gore


Direktor Radio televizije Crne Gore Boris Raonić
Direktor Radio televizije Crne Gore Boris Raonić

Policija u Podgorici radi na identifikaciji lica koja su u subotu (13. novembra) pred održavanje fudbalske utakmice reprezentacija Crna Gora - Holandija, vrijeđali direktora Radio televizije Crne Gore Borisa Raonića.

Kako je saopšteno, policija radi na rasvjetljavanju činjenica i okolnosti događaja po osnovu prijave direktora Javnog servisa Raonića, u kojoj je naveo da mu je "od strane više drugih lica spriječen ulazak na tribinu, te da mu je od strane ove grupe upućeno više riječi uvrjedljivog sadržaja".

"Policija je upoznala tužioca i preduzima mjere iz svoje nadležnosti uključujući identifikaciju i pozivanje lica radi rasvjetljavanja činjenica i okolnosti ovoga događaja. O ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena", navedeno je u policijskom saopštenju.

Direktor RTCG je na svom Fejsbuk nalogu prethodno napisao da je - grupa osoba vrijeđanjem iz daljine i prijetnjama pokušala da ga spriječi da prisustvuje utakmici crnogorske fudbalske reprezentacije protiv Holandije. U istom postu Raonić je najavio podnošenje krivičnih prijava.


Povodom incidenta oglasili su se premijer Zdravko Krivokapić i dio vladajućih stranaka koji su osudili ponašanje grupe navijača i zatražili od nadležnih institucija da sankcionišu vinovnike verbalnog napada na Raonića.

XS
SM
MD
LG