Dostupni linkovi

Policija nastavlja istragu nestanka devojčice u Srbiji


Fotografija dvogodišnje Danke Ilić objavljena je na sajtu "Pronađi me" Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije 26. marta 2024.
Fotografija dvogodišnje Danke Ilić objavljena je na sajtu "Pronađi me" Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije 26. marta 2024.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je nestala u okolini Bora na istoku Srbije ušla je u treći dan.

Policija je 28. marta saopštila da "intenzivno radi na pronalasku devojčice, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom".

Dan ranije obustavljena je potraga na terenu gde je prijavljen nestanak jer, kako je navela policija, "sve ukazuje na to da se devojčica ne nalazi na tom području" površine 10 kvadratnih kilometara.

U Banjskom polju kod Bora je 28. marta vidno smanjen broj policije, ali patrole i dalje stoje u blizini kuće iz koje je devojčica nestala, prenela je Radio televizija Srbije.

Za devojčicom su od dana nestanka, 26. marta, tragali policajci sa psima, spasioci i brojni građani. U potrazi su korišćeni i helikopteri i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Potraga za nestalom devojčicom u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Apel policije povodom izveštavanja o nestanku

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je 28. marta na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu.

"Bezbednost i pronalazak devojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Policija je 26. marta prvi put aktivirala sistem "Pronađi me" (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala oko 13 časova, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Fotografija i informacije o devojčici objavljene su u sistemu "Pronađi me" 26. marta 2024.
Fotografija i informacije o devojčici objavljene su u sistemu "Pronađi me" 26. marta 2024.

Gorska služba spasavanja Hrvatske ponudila pomoć

Marko Rakovac iz Hrvatske gorske službe spasavanja rekao je da su kolegama iz Srbije ponudili pomoć u potrazi za devojčicom i da im je rečeno da za sada nije potrebna, prenela je Radio televizija Srbije.

Rakovac je dodao da su pripadnici Hrvatske gorske službe u punoj pripravnosti i u stalnom kontaktu sa kolegama iz Srbije.

XS
SM
MD
LG