Dostupni linkovi

Kosovo registrovalo delta plus varijantu korona virusa


Delta plus je novi soj korona virusa i prema oceni stručnjaka brže se širi.
Delta plus je novi soj korona virusa i prema oceni stručnjaka brže se širi.

Na Kosovu je registrovano 12 slučajeva delta plus varijante korona virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Vlade Kosova 10. novembra. Na delta plus varijantu je testirano 59 osoba u laboratoriji u Nemačkoj.

Osim delta plus varijante, registrovano je još 47 uzoraka delta soja korona virusa.

Delta plus je novi soj korona virusa i prema oceni stručnjaka brže se širi.

Kosovske vlasti navode da je delta varijanta najdominantnija među novoinficiranim slučajevima na Kosovu, te da postoji opasnost da se proširi i delta plus varijanta.

Na Nacionalnom institutu za javno zdravlje Kosova se testiraju uzorci na korona virus i u poslednja 24 sata je registrovano 14 novih slučajeva od 1.696 testiranih uzoraka.

Na Kosovu je trenutno 444 aktivnih slučajeva.

Međutim, u ovaj izveštaj nisu uključeni slučajevi iz srpskih sredina na Kosovu jer zdravstveni sistemi funkcionišu odvojeno, odnosno u srpskim sredinama zdravstvene institucije rade u sistemu Srbije.

Presek o broju novoinficiranih i preminulih od COVID-19 objavljuje privremeni opštinski organ Severna Mitrovica, koji finansira Beograd, a na osnovu poslednjeg izveštaja, koji je objavljen 9. novembra, preminule su dve osobe, dok je još 85 osoba rezultiralo pozitivno na korona virus od testiranih 161 uzorka.

Trenutan broj aktivnih slučajeva korona virusa u srpskim sredinama na Kosovu je 566.

XS
SM
MD
LG