Dostupni linkovi

Radikali prekinuli sastanak sa delegacijom BiH


Zgrada Skupštine Srbije, foto: Vesna Anđić
Predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije Dušan Bajatović prekinuo je sastanak sa parlamentarnom delagacijom BiH nakon incidenta radikala koji su pokušali da nametnu raspravu o sukobima na severu Kosova.

Parlamentarna delegacija BiH našla se u sred političkih svađa u srpskom parlamentu oko Kosova. Poslanici Srpske radikalne stranke iskoristili su sastanak parlamentaraca BiH sa članovima Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije i pokušali da nametnu raspravu o incidentima na severu Kosova.

Dušan Bajatović, predsednik Odbora za bezbednost rekao je da su radikali želeli da to ne bude sastanak sa delegacijom BiH, nego sednica odbora o Kosovu kakva je već zakazana za petak.

“Krajnje je neprimereno prekidati sastanak, prekidati predsedavajućeg, nametati temu koja u tom momentu vama odgovara. Ovaj sastanak je imao svoj dnevni red i mi ne možemo uz pomoć parlamentarne delegacije BiH rešavati otvorena pitanja koja imamo na Kosovu i Metohiji. Možemo da ih obavestimo, da im kažemo šta je stav Republike Srbije i to nije dobro da bude stranački stav. Prosto ne možemo prati nekakav svoj veš pred drugim parlamentarnim delagacijama niti ima potrebe za tim”, rekao je Bajatović.

Nakon ovog upada radikala Bajatović je parlamentarce iz BiH odveo u drugu skupštinsku salu gde je nastavljen sastanak.

Dušanka Majkić, poslanica Dodikovog SNSD-a nije želela da komentariše potez radikala rekaviši nam da ne želi da se tako važan sastanak dveju delegacija svede na incident.

Osim Majkićeve, koja je predsedavajuća Zajedničke komisije parlamenta BiH u Beogradu su i njeni zamenici Bojana Krišto i Šefik Džaferović. Parlamentarci iz BiH su nastavili posetu susretima sa članovima još nekoliko skupštinkih odbora i predsednicom parlamenta Slavicom Đukić Dejanović.
XS
SM
MD
LG