Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dobra parlamentarna suradnja Hrvatske i Srbije


Slavica Đukić Dejanović i Luka Bebić danas u Zagrebu
Dok su odnosi Hrvatske i Srbije na razini izvršne vlasti obilježeni povremenim tenzijama, parlamentarci se dobro razumiju. U Zagrebu danas boravi predsjednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović.

Za suradnju i dobrosusjedske odnose, bez dizanja tenzija u područjima koja su posebno osjetljiva ovoj ili onoj strani, zajednički je zaključak nakon sastanka predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Slavicom Đukić - Dejanović.

Nije posao parlamentaraca dolijevati ulje na vatru, kazao je Bebić i dodao:

„Vi znate da je bilo i izjava ministra vanjskih poslova Srbije, da je bilo izjava bivšeg hrvatskog predsjednika Mesića i da je bilo izjava srbijanskog predsjednika Tadića. Mi želimo da to prevladamo!“

Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović slično ocjenjuje ulogu parlamenata u odnosima dviju država, a što se tiče budućeg susreta Josipović - Tadić, kazala je:

„Očekujem da će u bliskoj budućnosti doći do susreta predsednika država. To je neophodno, to je zapravo interes građana jedne i druge države.“

Bebić je podsjetio da je prošlotjedni prijem parlamentarne grupe prijateljstva sa Hrvatskom Skupštine Srbije kod predsjednika Josipovića bio prvi takav prijem od njegove inauguracije.

„To pokazuje i da se na najvišoj državnoj razini odnosi sa Srbijom postavljaju u žižu naših interesa“, rekao je on.

******
Pročitajte i ovo:
Susret predsjednika kad se stvore uvjeti
Srbija na potezu u odnosu sa Hrvatskom
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG