Dostupni linkovi

Valentinovo: Dal za ljubav treba imat dušu ili para?


Je li 14. februar Dan zaljubljenih ili Dan ljubavi, je li u Crnoj Gori potrošačka groznica važnija od kućnog buđelara i koliko su Budvani zaljubljeni?

Sudeći po nezadovoljnim trgovcima čini se da srcolike marketinške kampanje nijesu uspjele da iz polupraznih džepova grašana izvuku novac za dan zaljubljenih:

“Ova godina je jedno 30 do 70 posto gora od prethodne, ništa baš. Mrtvo more”, kaže nam jedna prodavačica poklona u Budvi.

Čak ni u kineskim radnjama koje tradicionalno nude najeftinije stvari nema gužve pa se vlasnici žale da i crvena, plastična srca koja koštaju svega 50 centi slabo prolaze.

U cvjećarama, međutim, se raduju 14. februaru.

“Obično se kupuje crvena ruža za Dan zaljubljenih. Obično dvije do tri ruže jer se za više nema para”, kaže prodavačica u lokalnoj cvjećari.

A šta stanovnici Budve govore o Danu zaljubljenih i koliko su na taj dan darežljivi prema partner? Takođe, zanimljivo je i ko sve kome kupuje poklone na Svetog Valentina:

  • 16x9 Image

    Jasna Vukićević

    Dopisnica RSE od 1999. godine. Sarađivala sa više crnogorskih i regionalnih medija. Po obrazovanju profesorica engleskog jezika i književnosti.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG