Dostupni linkovi

Cvetković: U ovoj godini ispunjeni ključni ciljevi Vlade


Kao uspeh Vlade u 2009. godini premijer je naveo ekonomsku stabilnost u vreme najveće svetske finansijske krize, Foto: Vesna Anđić
Kao uspeh Vlade u 2009. godini premijer je naveo ekonomsku stabilnost u vreme najveće svetske finansijske krize, Foto: Vesna Anđić
Ključni ciljevi Vlade Srbije ispunjeni su u 2009. godini, tvrdi premijer Mirko Cvetković. 2010. godina biće lakša za građane, a teža za Vladu, uveren je premijer.

Uz nadu da će 2010. biti, ako ne mnogo, bar malo bolja nego što je bila teška 2009. premijer Srbije Cvetković kaže da će odlazeća godina ostati zabeležena u istoriji po dva – tri događaja:

“Meni se čini da je to, pre svega, podnošenje kandidature za punopravno članstvo u EU, odmrzavanje Prelaznog sporazuma, Beli šengen, i jedna od najvećih finansijskih kriza sa kojima smo se suočili,” rekao je Cvetković.

Kao uspeh Vlade u 2009. godini premijer je naveo ekonomsku stabilnost u vreme najveće svetske finansijske krize.

Ukazao je da je pitanje Kosova i Metohije vraćeno u okvire međunarodnog prava, da je popravljen imidž Srbije u svetu i uspostavljeni dobri odnosi sa EU, SAD, Rusijom i Kinom.

"NEKA IDE SVOJIM TOKOM"

Srbija u potpunosti sarađuje sa Haškim tribunalom, ukazao je Cvetković i dodao da su u godini na izmaku uspostavljeni čvrsti temelji za efikasniju borbu protiv korupcije i kriminala.
Mirko Cvetković, Foto: Branko Vučković

Premijer ipak kaže da je izneo samo činjenice, a da nije davao ocene rada vlade:

“Ovo jesu činjenice, ovo jeste ono što je urađeno. Ovo nije sve što je urađeno, urađeno je i mnogo više. A vi ako ste sada zaključili da je to puno, pa da smo dobro radili, ja nemam ništa protiv. Naredna godina će nam biti verovatno, kao građanima, nešto lakša, ali kao Vladi će nam biti možda još teža. Sledeće godine moramo da iskoristimo momenat izlaska iz krize i da pažljivo vođenom ekonomskom politikom obezbedimo da zemlja krene u tom pravcu.“

Premijer nije želeo da se izjašnjava ni oko toga da li očekuje da među najavljenim prekršajnim prijavama državnog revizora zbog neregularnosti u trošenju para iz budžeta bude i jedna protiv njega u vreme dok je bio prvi čovek ministarstva finansija:

“Ja inače poštujem revizora i smatram da je to jedan istorijski trenutak kada smo mi uopšte dobili reviziju. Na osnovu onoga što sam video nisam zaključio da postoje neki prekršaji za koje bih ja bio odgovoran ali nemojmo da prejudiciramo ništa, pustimo neka to ide svojim tokom.”
XS
SM
MD
LG