Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 312 novozaraženih korona virusom, devet osoba preminulo


Covid centar u Podgorici

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 312 novozaraženih korona virusom, a devet osoba je preminulo od posljedica infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) 7. februara.

Trenutno je 4.208 aktivnih slučajeva zaraze, a najviše u Podgorici 1.144.

Nezadovoljni epidemiološkim mjerama, udruženja ugostitelja i njima srodnih djelatnosti su sa protesta ispred Ministarstva zdravlja 7. februara pozvali nadležne da ukinu sve mjere koje se odnose na njihovo poslovanje.

Ukoliko se to ne desi do 9. februara, najavili su da će radikalizovati proteste, a da mjere neće poštovati.

Predrag Kažić iz Udruženja estradnih umjetnika je kazao je da su oni jedini estradni umjetnici u regionu koji ne mogu da rade.

Navodi da su "izignorisani" poslednjim epidemiološkim mjerama kada je omogućeno prisustvo publike na sportskim takmičenjima, ali su i dalje zabranjene organizacije privatnih proslava.

Međutim, iz IJZ su ubrzo nakon protesta saopštili da će aktuelne mjere važiti do 18. februara, te da se još nisu stekli uslovi za dodatno popuštanje mjera.

Navode da je nakon velikog porasta broja novooboljelih krajem prošle i početkom ove godine, broj novoinficiranih smanjen i do 50 odsto.

Bez obzira na to, nivo obolijevanja je i dalje visok, tako da opuštanja ne treba da bude, poručuju iz IJZ.

Od početka epidemije je u Crnoj Gori registrovano 223.774 slučajeva infekcije korona virusom, a preminulo je 2.610 oboljelih od COVID-19.

XS
SM
MD
LG