Dostupni linkovi

Osuđeni saradnici rehabilitacionog centra Crna Reka


Snimak iz rehabilitacionog centra Crna Reka koji je dospeo u javnost
Snimak iz rehabilitacionog centra Crna Reka koji je dospeo u javnost
Saradnici rehabilitacionog centra Crna Reka, Nemanja Radosavljević i Marijan Pavićević, osuđeni su u utorak zbog silovanja štićenika i nasilničkog ponašanja, saopštio je Okružni sud u Novom Pazaru, prenosi Tanjug.

Radosavljević je za krivična dela silovanja i nasilničkog ponašanja osuđen na jedinstvenu zakonsku kaznu od dve godine i pet meseci, dok je Pavićević za silovanje osuđen na godinu dana zatvora.

Njih dvojicu je za silovanje i zlostavljanje policiji, u maju ove godine, prijavio bivši štićenik iz Lazarevca, ali tek pošto je otvorena afera Duhovno-rehabilitacionog centra u Crnoj Reci.

Slučaj Crna Reka nastao je objavljivanjem u javnosti viodezapisa na kojima se vidi batinjanje štićenika centra.

Da podsetimo, bivši štićenici Crne Reke, koji su i snimili kažnjavanje, tvrdili su da upravnik centra ima batinaše, bivše pacijente, koji su zaduženi za prebijanje ljudi na lečenju.

Kroz Centar Crna Reka do tada je prošlo više od hiljadu ljudi, taj stacionar nije imao dozvolu Ministarstva zdravlja, njime nisu upravljala medicinski kvalifikovana lica. Roditelji nekih bivših štićenika tvrdili su da se mesečni boravak naplaćuje od 100 do nekoliko stotina evra.

Bivši rukovodilac Duhovno-rehabilitacionog centra Branislav Peranović će, zbog sumnje da se nasilnički ponasao, odgovarati pred Opštinskim sudom u Tutinu a posle izbijanja afere Crna Reka smenjen je sa te funkcije.

Snimak premlaćivanja koji je objavilo Vreme:

XS
SM
MD
LG