Dostupni linkovi

Crna Gora u euforiji uoči susreta sa Češkom(Kvalifikacije za EP 2012.: Češka - Crna Gora)

Predrag Tomović

Fudbaleri Crne Gore u petak u 20 sati i 15 minuta otvaraju pretposljednju etapu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Poljskoj i Ukrajini.

Večeras u Pragu i za četiri dana u Podgorici moraju da preskoče i posljednju prepreku na tom putu – fudbalere Češke Republike.

Brojni navijači koji su doputovali u Prag ali i oni koji su ostali u Crnoj Gori vjeruju da fudbaleri Crne Gore mogu do najvećeg uspjeha u istoriji crnogorskog fudbala.

Kada crnogorski fudbaleri izađu na teren “Đenerali arene” iz grla 3 hiljade navijača koji su doputovali u Prag oriće se pjesma za hrabre sokole.

Crveni će u Pragu u prvoj utakmici baraža pokušati da izbore povoljan rezultat za revanš koji će u utorak 15. novembra biti odigran na stadionu u glavnom gradu Crne Gore .

Pred polazak za Prag na nekoliko mjesta u Podgorici, navijači koji su se spremali na put dug preko 20 sati i koji su u redovima čekali da se smjeste u autobuse, nijesu krili optimizam i velika očekivanja od prve utakmice baražaOni koji su ostali u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore takođe vjeruju da će se Crveni iz Praga vratiti sa povoljnim rezultatom ali su oprezniji u procjeni ishoda večerašnje utakmicePrenos na otvorenom

Euforija pred večerašnji meč u Pragu kao da još nije zahvatila kladioničare pa smo jutros oko 10 sati jednu od brojnih podgoričkih kladionica zatekli poptuno praznu. Ili smo došli isuviše rano za kladioničarske standarde ili su kladioničari još u dilemu kako da odigraju:

"Još ih do sada nije bilo ali biće, biće kasnije sigurno. Što se kvota tiče, četiri i po je kvota na nas, da Crna Gora pobijedi a 1,8 da pobijedi Češka. Za neriješen rezultat kvota je je 3.30."

I na Cetinju se spremaju za večerašnju utakmicu protiv Čeha, javlja nam kolega i cetinjanin Mladen Zadrima:

"Zahvaljujući opštinarima koji su prenos organizovali na Studentskom trgu , ispred nekadašnjeg hotela Lokanda , tu će biti postavljen video bim. Budući da je lijepo vrijeme očekuje se sjajna atmosfera. Naravno, za one koji dolaze sa strane neka se dobro obuku, ipak je Cetinje na 700 metara nadmorske visine. No, ako se u obzir uzme najava da će biti besplatno pivo, to je dobar znak da će atmosfera biti na nivou. Narvno, sve će dovesti do erupcije ako Crna Gora postigne gol. Ono što se vazda trefi kada se nešto dešava je kolaps saobraćaja pa je taj trg već od jutros zatvoren za saobraćaj."

U Podgoricu će u utorak, kada se igra revanš, stići 350 navijača Češke Republike. Dakle, gotovo će deset puta više Crnogoraca biti večeras u Pragu, nego što će Čeha 15. novembra u Podgorici.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je do baraža u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela drugo mjesto iza Engleske sa kojom je u oba meča, i na Vembliju i pod Goricom, igrala neriješeno.

U drugom meču pri vođstvu engleza 2:0 crveni su se na maestralan način vratili u meč i sa dva gola obezbijedili baraž protiv Čeha.
XS
SM
MD
LG