Dostupni linkovi

Crna Gora otvara granice za Rusiju i Ukrajinu, tri osobe preminule


Budva
Budva

U Crnoj Gori je zabilježeno 69 novih slučajeva infekcije korona virusom i tri smrtna slučaja, saopštio je Institut za javno zdravlje. Trenutno je 1.242 aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19, dok je broj oporavljenih od početka juna 1.863.

Vlada Crne Gore je ponovo ažururala mjere koje su na snazi u cilju suzbijanja epidemije, prema kojima je od 7. avgusta i formalno omogućen slobodan ulaz u Crnu Goru za građane koji dolaze iz Rusije, Ukrajine, Kanade, Azerbejdžana, Bjelorusije i Zimbabvea i koji su stavljeni na takozvanu zelenu listu.

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori je uputila izraz zahvalnosti zbog otvaranja granica Crne Gore prema toj zemlji.

Ulazak u Crnu Goru omogućen je strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori bez dodatnih ograničenja ako ispunjavaju sljedeće uslove: da su rezidenti neke od država sa „zelene liste“ ili su boravili najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa te liste, te da nisu 15 dana prije
ulaska u Crnu Goru boravili ili putovali izvan država sa „zelene liste“, osim u tranzitu.

Za rezidente “žute liste”, a to su Albanija, Kosovo, Australija, Bosna i Hercegovina, Izrael, Liban, Sejšeli i Singapur, važe uslovi da mogu ući u Crnu Goru uz negativan rezultat PCR, ELISA ili ECLIA testa na COVID-19 star ne više od 72 sata.

U Crnoj Gori i dalje važe mjere za suzbijanje i širenje korona virusa, među kojima su obavezno nošenja zaštitnih maski i ograničenje okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz poštovanje fizičke distance.

Zabranjeni su politički skupovi na otvorenom, prisustvo gledalaca na sportskim događajima, kao i vjerski skupovi na otvorenim javnim mjestima, osim na prostoru koji pripada vjerskim objektima.

Od početka epidemije u Crnoj Gori je preminulo 60 osoba, a registrovano je ukupno 3.480 slučajeva infekcije.

XS
SM
MD
LG