Dostupni linkovi

U Crnoj Gori jedna osoba preminula, 47 novoinficiranih


Vakcinacija u Podgorici
Vakcinacija u Podgorici

U Crnoj Gori je registrovano 47 nova slučajeva infekcije korona virusom i jedna osoba je preminula od posljedica koje izaziva Kovid 19, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ). Broj trenutno aktivnih slučajeva iznosi 421.

Najviše novih slučajeva infekcije prijavljeno je u Budvi 14 i Podgorici 12.

Uprkos rastu broja novoinficiranih poslednjih dana direktor IJZCG Igor Galić 21. jula na Tviteru je objavio da je epidemiološka situacija, po evropskim parametrima, za sada stabilna.

“Institut za javno zdravlje budno prati epidemiološku situaciju, s fokusom na primorje koje je najposjećenije. U slučaju promjene epidemioloških indikatora, Institut će inicirati restrikcije”, naveo je Galić.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je 21. jula da će zbog promjene epidemiološke slike u Budvu biti poslate dodatne epidemiološke ekipe.

“Situacija u Crnoj Gori je trenutno upozoravajuća i poziva na određeni dodatni oprez. Savjet za borvu protiv korona virusa od petka 23. jula uvešće nove ograničavajuće epidemiološke mjere u borbi protiv korona virusa”, rekla je Borovinić Bojović agenciji MINA.

Crna Gora je ukinula gotovo sve epidemiološke mjere a od 18. juna ove godine, rad kafića i restorana omogućen je do ponoći.

Odlukom zdravstvenih vlasti od 5. juna državljanima zemalja članica EU i Izraela dozvoljen je ulazak u Crnu Goru bez ikakvih uslova. Od ranije je bez negativnog PCR testa ili potvrde o vakcinaciji omogućen ulazak građanima koji dolaze iz zemalja regiona, Rusije, Bjelorusije i Ukrajine.

Prema zvaničnim podacima više od trećine ili 35, 8 odsto odraslog stanovništa u cjelosti je vakcinisanoa protiv korona virusa.

Ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije korona virusom od početka pandemije u Cnoj Gori je 100.755, a ukupan broj preminulih povezanih sa infekcijom korona virusa je 1.623.

XS
SM
MD
LG