Dostupni linkovi

U Podgorici održan skup podrške Ukrajini


Skup podrške ispred zgrade Ambasade Ukrajine u Podgorici
Skup podrške ispred zgrade Ambasade Ukrajine u Podgorici

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred zgrade Ambasade Ukrajine u Podgorici u znak solidarnosti i podrške nezavisnosti i slobodi Ukrajine.

Građani su osudili rusku invaziju na Ukrajinu a na trasparentima koje su nosili pisalo je “Želimo slobodu Ukrajini”, “Slava Ukrajini”, “Živjelo prijateljstvo Ukrajine i Crne Gore”, “Stop ruskoj agresiji”, ”Srce Crne Gore kuca za Ukrajinu”, “Podrška ruskom narodu koji je za mir”, “Građani Ukrajine nijeste sami! Uz vas smo!”

Jedan od učesnika skupa Miloš Đuričković kazao je da su se okupili da bi podržali Ukrajince koji prolaze kroz progon i stradanje prouzrokovane ruskom agresijom i okupacijom njihove zemlje:

“Pored solidarnosti, narodu Ukrajine pružamo punu podršku u borbi za svoju slobodu. Mi građani Crne Gore, poučeni i vlastitom istorijom, u potpunosti svjesni situacije u kojoj se nalaze, pružamo punu podršku u njihovim nastojanjima da se odupru agresoru“

Građanski aktivista Aleksandar Zeković kazao je da ne pristaju na manipulaciju, koja je, kako je ocijenio nažalost snažno prisutna i u Crnoj Gori, a to je da Putin ne vodi rat već navodno hoće da stvori bolju i pravdeniju Ukrajinu pošto je prethodno očisti od nepodobnih Ukrajinaca.

“Solidarni smo sa Ukrajinom zato što nijedan ljudski život ne smije biti žrtvovan zbog diktatorskih i imperijalističkih ambicija“ kazao je Zeković.

Rusku agresiju na Ukrajinu od crnogorskih zvaničnika osudili su predsjednik države Milo Đukanović, premijer i vicepremijer u ostavci Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović kao i ministarstva vanjskih poslova i odbrane.

Osude su stigle i od partija crnogorske opozicije.

Najjača partija parlamentarne većine, prosrpski i proruski Demokratski front do danas se nije oglasio povodom ruske agresije na Ukrajinu.

XS
SM
MD
LG