Dostupni linkovi

Crnogorski premijer Krivokapić 9. jula građanima čestitao 13. jul 


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić čestitao je 9. jula građanima Crne Gore Dan Državnosti, 13. jul, saopštili su iz kabineta crnogorskog premijera, odgovarajući na kritike predstavnika opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) da građanima nije uputio čestitke povodom najznačajnijeg državnog praznika.

"Za sve one koji se brinu da li je premijer Zdravko Krivokapić čestitao Dan državnosti Crne Gore - 13. jul, jedan mali podsjetnik", piše u Tviter poruci Vlade Crne Gore.

U poruci je objavljen i video zapis govora premijera od 9. jula, na događaju koji je u Muzičkom centru u Podgorici organizovao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, a u kojem Krivokapić upućuje čestitku građanima povodom 13. jula

Kritikujući izostanak čestitke aktuelnog premijera povodom Dana državnosti, na dan njegovog obilježavanja, bivši crnogorski premijer Duško Marković iz DPS je na Tviteru napisao da je zaprepašćen da Krivokapić “nema osjećaj pripadnosti slobodarskoj i nezavisnoj Crnoj Gori”

“Predsjedniče Krivokapiću – ne postoje dvije Crne Gore, da ih birate prema prilici ili raspoloženju. Crna Gora je jedna i jedina – nedjeljiva i svih nas”, rekao je Marković.

Premijera Krivokapića su 14. jula kritikovali i iz kabineta Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića navodeći kako “nije smogao snage da čestita građanima 13. jul”

Šef Kabineta predsjednika, Miodrag Radović je na Tviteru napisao da je Krivokapić pokazao “kom vrijednosnom sistemu pripada” i da se tekovine 13. jula “vjerovatno kose s njegovim ideološkim stanovištima i kada je riječ o međunarodnom priznanju Crne Gore i kada je riječ o ustanku protiv njegovih istomišljenika“

Čestittke građanima Crne Gore povodom najznačajnijeg državnog praznika uputili su svjetski lideri i drugi zvaničnici, među kojima predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden , američki državni sekretar Entoni Blinken, Predsjednik Kine Si Đinping, Papa Franjo kao i brojni lideri iz regiona i svijeta.

Crna Gora je 13. Jula obilježila Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1941. kada je počeo antifašistički narodni ustanak u Drugom svjetskom ratu, ali i 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država.

XS
SM
MD
LG