Dostupni linkovi

Protest opozicije u Podgorici završen bez incidenata


Protest opozicionog Demokratskog fronta u Podgorici okončan je u nedelju oko 20 časova bez incidenata.

Skup je počeo u 18 sati minutom ćutanja za žrtve terorističkih napada u Parizu, Siriji i poginulima u padu ruskog aviona.

Nakon obraćanja lidera DF-a građanima okupljenim na centralnom gradskom trgu, demonstranti su, kretanjem u koloni formirali „živi lanac“ oko najvažnijih državnih institucija, a finale je bilo ispred zgrade Skupštine gdje su građani u „lancu“ držali zapaljene svijeće i baklje.

FOTOGALERIJA


Nakon toga, demonstranti su se okupili na platou prekoputa zgrade Skupštine gdje su predstavnici Demokratskog fronta ponovo pročitali svoje zahtjeve u vezi sa formiranjem prelazne Vlade koja bi trebalo da pripremi, kako su rekli, „prve slobodne i poštene izbore“.

Okupljanje koje se održavalo pod parolom „Opkoljeni ste“ karakterisalo je, osim nekoliko državnih zastava, odsustvo transparenata i ostale ikonografije.

Iako je organizator u prijavi MUP-u najavio da će skup trajati do 21 sat, okupljeni su se razišli prije 20 sati.

Za razliku od protesta Demokratskog fronta 24. oktobra, kada je kordon policije ispred Skupštine bio napadnut od strane demonstranata koji su na njih bacali kamenje, baklje i zapaljene flaše pune benzina, večeras nije bilo nikakvih incidenata.

  • 16x9 Image

    Esad Krcić

    Zahvaljujući ranom angažmanu u Radio Beogradu ostaje trajno vezan za radio, kao medij. Član crnogorskog dopisništva RSE je od 2001. Pisao je za CG Ekonomist, a realizovao je i niz radijskih i TV projekata.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG