Dostupni linkovi

U Crnoj Gori besplatni PCR testovi turistima za povratak u matične zemlje


Uzimanje brisa za PCR testiranje na prisustvo korona virusa
Uzimanje brisa za PCR testiranje na prisustvo korona virusa

U Crnoj Gori su od četvrtka 13. maja besplatni PCR testovi za sve strane turiste kojima je test potreban za povratak u svoju zemlju.

"Ministarstvo zdravlja je obavijestilo Institut za javno zdravlje i sve domove zdravlja u našoj zemlji da se od 13. maja besplatno rade PCR testovi turistima, kojima je taj test nužan za povratak u matične zemlje", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Zdravstvenim protokolom za turističku sezonu, koji propisuje epidemiološke protokole i preporuke za turiste i njihove domaćine, ranije je predviđeno da će bolničko liječenje za turiste oboljele od COVID-a 19 tokom boravka u Crnoj Gori biti besplatno.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje od dana ranije preminula su tri pacijenta oboljela od COVID-a 19, a korona virus je potvrđen kod 97 osoba.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva obolijevanja je 1.634.

Do 12. maja je u Crnoj Gori ukupno dato 125.646 doza antikovid vakcina.

Prvu dozu je primilo više od petine punoljetnih građana, a u cijelosti je imunizovano preko sedam odsto, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Počela masovna imunizacija u Crnoj Gori
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Zbog poboljšane epidemiološke situacije, od 12. maja su na cijelom području države liberalizovane mjere za sprječavanje širenja epidemije, pa su ukinute zabrane policijskog sata i međugradskog saobraćaja vikendom.

Od marta 2020, kada je proglašena epidemija, registrovano je 98.546 infekcija korona virusom, a preminulo je 1.548 osoba.

XS
SM
MD
LG