Dostupni linkovi

Nebojša Medojević podnio ostavku na poslaničko mjesto  


Nebojša Medojević
Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević podnio je ostavku na poslaničko mjesto.

Medojević je od početka bio jedan od najvećih kritičara nove Vlade Crne Gore govoreći da ne odražava većinsku volju birača i da je „opasni eksperiment koji će državu uvesti u krizu“.

“Pokazala je da ovo nije Vlada reformi, ni diskontinuiteta. Ako za šest mjeseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj ove Vlade je uništenje DF-a. Vladom Crne Gore vladaju tajni centri moći”, rekao je Medojević na konferenciji za novinare povodom šest mjeseci rada Vlade, navodeći da povlači amandmane koje je podnio na Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu.

Nakon ostavke Nebojše Medojevića uslijediće izbor novog poslanika Pokreta za promjene na upražnjeno mjesto u crnogorskom parlamentu.

Demokratski front je na avgustovskim izborima prošle godine, predvodio jednu od tri liste koje su osvojile vlast. DF zajedno sa Demokratama i Građanskim pokretom URA, u crnogorskom parlamentu ima tijesnu većinu od 41 poslanika, od ukupno 81.

Inače, ostavka Medojevića dolazi u trenutku dok Crna Gora preko pola godine čeka izglasavanje Budžeta koji nije usvojen jer je DF tražio nove konsultacije sa premijerom Zdravkom Krivokapićem o brojnim pitanjima, među kojima je popis stanovništva.

Do sada je DF podršku budžetu uslovljavao izglasavanjem tužilačkih zakona u Skupštini Crne Gore koji su i usvojeni 27 maja.

Iako su 4. decembra u Skupštini Crne Gore glasali za Vladu Zdravka Krivokapića, iz Demokratskog fronta su zamjerili Krivkapiću što ministarska mjesta nije podijelio partijama, shodno procentu osvojenih glasova smatrajući da su predlogom, da ministri budu relativno nepoznate osobe bez političkog iskustva, iznevjereni birači.

XS
SM
MD
LG