Dostupni linkovi

Crna Gora: Novih 110 zaraženih virusom, dvoje preminulih


Putnici u javnom prevozu u Podgorici
Putnici u javnom prevozu u Podgorici

U Crnoj Gori je još 110 građana zaraženo je korona virusom, pa je ukupan broj oboljelih sada 966.

Dva pacijenta su preminula u poslednja 24 sata, čime je broj umrlih sa potvrđenom infekcijom COVID-19 od početka juna povećan na 97, a od početka godine na 106.

Oporavljeno je 39 pacijenta.

Od početka godine je u Crnoj Gori od COVID-19 ukupno oboljelo 5.275 osoba.

Iz Ambasade Srbije su danas (4. septembar) zatražili potpuno ukidanje restriktivnih mjera i testova za ulazak državljana Srbije u Crnu Goru, prenosi agencija MINA.

“Prema broju zaraženih proteklih dana u Srbiji zahtijevamo potpuno ukidanje restriktivnih mjera i testova što temeljimo i na bazi reciprociteta, obzirom da je Srbija ukinula sve restriktivne mjere za ulazak državljana Crne Gore u Srbiju”, saopštili su iz Ambasade Srbije u Podgorici.

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti je na sinoćnjoj sjednici ublažilo mjere za ulazak u Crnu Goru za stanovnike država regiona, kao i državljane Crne Gore koji na kraći period putuju u zemlje sa “žute liste”, koja uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Sjevernu Makedoniju i Srbiju.

Novina je da se u Crnu Goru može ući i sa negativnim rezultatom serološkog testa na atitijela klase IgM, navodi se na sajtu Ambasade Srbije.

XS
SM
MD
LG