Dostupni linkovi

Tehnička vlada poslednja opcija, poručuje Đukanović iz Brisela


Milo Đukanović, 16. septembar 2021.
Milo Đukanović, 16. septembar 2021.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je mišljenja da je najrealnije očekivati formiranje manjinske vlade u zemlji, te da je tehnička vlada poslednja opcija, jedino u slučaju da svi ostali pokušaji propadnu.

„Ukoliko ne bi došlo do saglasnosti oko manjinske vlade onda se vraćamo nekim od mogućih rešenja: prvo organizovanje privremenih parlamentarnih izbora a ako ni to ne bude rešenje onda se definitivno ulazi u scenario formiranja prelazne tehničke vlade. Ta bi vlada imala jedan zadatak - da ažurira izborno zakonodavstvo u najkraćem mogućem roku do privremenih parlamentarnih izbora”, izjavio je novinarima u Briselu Milo Đukanović.

U bilo kojem slučaju, crnogorski predsednik smatra da će buduća vlada biti vlada politike kontinuiteta sa strateškim kurosm kojim se Crna Gora kreće prethodnih 25 godina.

„Čak ni ovaj jednogodišnji ekspertiment nije mogao dovesti u pitanje startešku orjentaciju Crne Gore”, ocenio je Đukanović.

Krivokapićeva Vlada od slavlja do smjene
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

Šef crnogorske države eksperimentom naziva vladu Zdravka Krivokapića koji je početkom februara razrešen od strane Skupštine.

Pobedom na izborima 30 avgusta 2020. godine, Krivokapić je vodio vladu Crne Gore od 4 decembra iste godine.

Inače crnogorski predsednik se prilikom posete Briselu sastao sa predsednikom Evropskog saveta, Charles Michelom.

Predsednik Evropskog saveta je na Twitteru saopštio da je Đukanovićem razgovarao o važnosti fokusiranja političkih napora na napredovanje reformi EU.

“Politička stabilnost je ključna za napredak”, poručio je Michel nakon razgovora sa Milom Đukanovićem.

Nakon susreta sa Michelom, Đukanović je novinarima potvrdio da se na sastanku razgovaralo i o prilikama u regionu. S tim u vezi, predsednik Crne Gore stava je da je trenutno stanje „gore” u odnosu na nekoliko godina ranije.

„Do pre samo nekoliko godina, o regionu Zapadnog Balkana smo govorili jedino u kontekstu brzine procesa proširenja EU, a na žalost smo se sada vratili na temu stabilnosti”, naveo je Đukanović.

XS
SM
MD
LG