Dostupni linkovi

U Crnoj Gori više od 900 novozaraženih, preminulo još šest osoba


Do sada je u Crnoj Gori obezbijeđeno preko milion vakcina različitih proizvođača, revakcinisano je 44,7 odsto stanovnika
Do sada je u Crnoj Gori obezbijeđeno preko milion vakcina različitih proizvođača, revakcinisano je 44,7 odsto stanovnika

U Crnoj Gori je 906 novoinficiranih korona virusom, a šest osoba je preminulo od posljedica epidemije tokom prethodna 24 sata, saopštio je 27. januara Institut za javno zdravlje.

Trenutno je 7.374 aktivnih slučajeva COVID-19, od toga najviše u Podgorici 2.078 i Nikšiću 1.004.

Nacionalni kooordinator za imunizaciju Danilo Jokić je saopštio da je od 27. januara, vakcina proizvođača Moderna dostupna građanima Podgorice na svim vakcinalnim punktovima u glavnom gradu.

Slovenija je 24. januara donirala Crnoj Gori 42.000 doza Moderna vakcina protiv COVID-19, vrijednih više od milion eura, i u narednim danima će one biti dostupne i u ostalim gradovima, najavio je Jokić.

Do sada je u Crnoj Gori ukupno obezbijeđeno preko milion vakcina različitih proizvođača, revakcinisano je 44,7 odsto stanovnika, a treću dozu je primilo nešto više od 14 odsto.

Tokom epidemije je evidentirano 216.856 slučajeva infekcije korona virusom, a preminulo je 2.541 osoba oboljelih od COVID-19.

Od 27. januara važe nove epidemiološke mjere za muzičare i pjevače koji izvode programe u ugostiteljskim objektima, gdje će moći da rade do 23 sata, uz obavezno posjedovanje jednog od dokaza iz digitalne nacionalne kovid potvrde.

Crnogorski muzičari su protestovali 24. janura u Podgorici protiv aktuelnih epidemioloških mjera kojima im je bio zabranjen rad i, kako su naveli, ugrožena egzistencija.

XS
SM
MD
LG