Dostupni linkovi

Uhapšen predsjednik Privrednog Suda Crne Gore


Policija u Podgorici odvodi uhapšenog predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, 9. maj 2022.
Policija u Podgorici odvodi uhapšenog predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, 9. maj 2022.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su u ponedjeljak, 9. maja predsjednika Privrednog suda Crne Gore Blaža Jovanića, nezvanično saznaje Radio Slobodna Evropa.

Osim Jovanića, u akciji koja se izvodi po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, uhapšeno je više osoba.

Radio Slobodna Evropa uputio je upit Upravi policije i Specijalnom tužilaštvu za koja se krivična djela sumnjiči Jovanić odnosno, da li su tačni navodi medija da je uhapšen zbog osnovane sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je prethodnih godina, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetila državu za više desetina miliona eura.

Odgovor na upit RSE još nije stigao.

Jovaniću je osam godina na čelu Privrednog suda, prvi put je izabran krajem aprila 2014. godine, a reizabran je kao jedini kandidat na konkursu 2019. godine.

Nadležnost Privrednog suda je da sudi u prvostepenim sporovima između privrednih subjekata i drugih pravnih lica, u sporovima između kompanija, te u slušajevima stečaja i likvidacije privrednih subjekata.

XS
SM
MD
LG