Dostupni linkovi

Uhapšeni škaljarci na čijoj su meti bili tužioci i policajci


Škaljarski klan je jedan od dva kotorska klana koja su u sukobu od od 2014. godine
Škaljarski klan je jedan od dva kotorska klana koja su u sukobu od od 2014. godine

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pozdravio je hapšenje pet pripadnika škaljarskog klana osumnjičenih da su planirali likvidaciju specijalnih tužilaca i policijskih službenika.

Abazović je time potvrdio pisanje Pobjede da su 13.avgusta uhapšeni članovi kriminalnog klana osumnjičenih za planiranje likvidacija glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, te policijskih rukovodioca i službenika Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

Škaljarski klan je jedan od dva kotorska klana koja su u sukobu od od 2014. godine kada je u Valensiji nestalo nekoliko stotina kilograma kokaina. To je podijelilo do tada jedinstveni kotorski mafijaški klan na “škaljarski” i “kavački”.

“Ovo je samo početak, vrlo sam zadovoljan, mislim da ćemo te aktivnosti imati tokom jeseni”, kazao je Abazović novinarima i dodao da, kada se za nekog sakupi dovoljno dokaza, nikakve selektivnosti neće biti, naročito prema organizovanim kriminalnim grupama.

“Poruka kriminalcima je, što se države Crne Gore tiče, da oni ovdje više nemaju nikakvo uporište”, rekao je Abazović.

Nadležni organi se još nisu zvanično oglasili povodom ovog slučaja.

Akciju hapšenja članova škaljarskog klana su sproveli pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja na više lokacija u Podgorici, Baru, Kotoru i Danilovgradu po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema procjenama policije, tokom prethodnih šest godina u međusobnim obračunima pripadnika škaljarskog i kavačkog klana poginulo je 50 osoba, u ubistvima koja su se desila u Crnoj Gori, regionu, ali i više gradova Evrope.

XS
SM
MD
LG