Dostupni linkovi

Crna Gora: Godina pada standarda i političke stagnacije


Ekonomska kriza potpomognuta aktiviranjem garancija za KAP, brojne afere na političkoj sceni ali bez pravog epiloga i izostanak suštinskih dešavanja, obilježili su proteklu godinu po mišljenju gradjana Crne Gore.

I na političkom i na ekonomskom planu zabilježene su izvjesne oscilacije, ali nedovoljne, pa je većina gradjana razočarana postignutim u protekloj godini.

Godinu za nama obilježilo je to što se ništa spektakularno nije promijenilo na političkoj sceni Crne Gore, kažu građani. Sa jedne strane nastavljena su neslaganja u vladajućoj DPS -SDP koaliciji, a sa druge konstantno neuspješni pokušaji opozicije da se ujedini:Ni naredne godine se vjerovatno ništa bitnije neće promijeniti, kažu građani, jer su političke stranke već dobro poznate i etablirane u biračkom tijelu.

No, prema mišljenju građana Nikšića politička pitanja i afere neće izgubiti na značaju ni tokom naredne godine, ali će se političari makar deklarativno više baviti ekonomijom i lošim životnim standardom građana Crne Gore. Aktiviranje garancija za KAP i to što građani vraćaju tuđe nagomilane dugove, pad ekonomije, neisplaćivanje zarada i brojni štrajkovi su događaji koji su obilježili 2013. godinu na ekonomskom planu:Lijepi događaji i trenuci iz ličnog života građana su u drugom planu dok su egzistencijalni problem okupirali svakodnevicu i obilježili 2013.

  • 16x9 Image

    Lela Šćepanović

    U radio novinarstvu od studentskih dana 1997. Sarađivala sa brojnim radio i TV redakcijama, ali se najduže zadržala, šesnaest godina, u redakciji crnogorskog Montena radija. Za Radio Slobodna Evropa, kao dopisnica iz Nikšića, radi od 2008. godine. Od januara 2014. radi u birou RSE u Podgorici.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG