Dostupni linkovi

Crna Gora: Godina pada standarda i političke stagnacije


Ekonomska kriza potpomognuta aktiviranjem garancija za KAP, brojne afere na političkoj sceni ali bez pravog epiloga i izostanak suštinskih dešavanja, obilježili su proteklu godinu po mišljenju gradjana Crne Gore.

I na političkom i na ekonomskom planu zabilježene su izvjesne oscilacije, ali nedovoljne, pa je većina gradjana razočarana postignutim u protekloj godini.

Godinu za nama obilježilo je to što se ništa spektakularno nije promijenilo na političkoj sceni Crne Gore, kažu građani. Sa jedne strane nastavljena su neslaganja u vladajućoj DPS -SDP koaliciji, a sa druge konstantno neuspješni pokušaji opozicije da se ujedini:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00
Direktan link


Ni naredne godine se vjerovatno ništa bitnije neće promijeniti, kažu građani, jer su političke stranke već dobro poznate i etablirane u biračkom tijelu.

No, prema mišljenju građana Nikšića politička pitanja i afere neće izgubiti na značaju ni tokom naredne godine, ali će se političari makar deklarativno više baviti ekonomijom i lošim životnim standardom građana Crne Gore. Aktiviranje garancija za KAP i to što građani vraćaju tuđe nagomilane dugove, pad ekonomije, neisplaćivanje zarada i brojni štrajkovi su događaji koji su obilježili 2013. godinu na ekonomskom planu:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
Direktan link


Lijepi događaji i trenuci iz ličnog života građana su u drugom planu dok su egzistencijalni problem okupirali svakodnevicu i obilježili 2013.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00
Direktan link

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG