Dostupni linkovi

Crna Gora ublažila epidemiološke mjere


Podgorica u vrijeme pandemije, novembar 2021.

U Crnoj Gori su još 323 osobe inficirane korona virusom, a četiri osobe su preminule od posljedica epidemije u poslednja 24 sata, saopštio je u petak, 18. februara, Institut za javno zdravlje.

Trenutno su 2.663 aktivna slučaja COVID-19, najviše u Podgorici - 808.

S obzirom da je broj novooboljelih manji za oko 54 odsto nego prije dvije sedmice, od 18. februara važe ublažene epidemiološke mjere za ugostiteljske objekte kojima je omogućen rad od sedam ujutru do jedan sat iza ponoći, uz posjedovanje COVID potvrda.

Uz taj dokument je dozvoljeno i organizovanje privatnih proslava, na kojima je obavezno obezbijediti deset metara kvadratnih po osobi.

Mjerama, koje će važiti do 4. marta, dozvoljeno je i obavljanje sahrana i primanje saučešća uz prisustvo najviše 50 osoba i uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera.

Ministarstvo zdravlja je 18. februara objavilo da je Opšta Bolnica u Beranama dobila PCR laboratoriju, petu po redu u javnom zdravstvenom sistemu Crne Gore. Ranije je dijagnostifikovanje korona virusa omogućeno u IJZ, Kliničkom centru Crne Gore i domovima zdravlja u Kotoru i Beranama.

Do sada je ukupno revakcinisano oko 45 odsto stanovnika, dok je trećom dozom imunizovano svega 15 odsto.

Od početka epidemije je registrovano 228.182 slučajeva infekcije korona virusom, a preminulo je 2.650 oboljelih od COVID-19.

XS
SM
MD
LG