Dostupni linkovi

Crna Gora: Dozvoljeni politički skupovi do 100 osoba na otvorenom


Litije u kolima, Berani, Crna Gora, 26. juli, 2020.
Litije u kolima, Berani, Crna Gora, 26. juli, 2020.

U Crnoj Gori dozvoljeni su politički skupovi koji podrazumijevaju okupljanje maksimum 50 osoba na zatvorenom, a do 100 osoba na otvorenom prostoru, uz obavezno održavanje distance, higijene ruku i nošenja zaštitnih maski, saopšteno je nakon sjednice Nacionanog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti.

Navodi se da su politički subjekti odgovorni za organizaciju i poštovanje mjera tokom održavanja skupa.

Prema dosadašnjim epidemiološkim mjerema, na otvorenom je bilo dozvoljeno okupljanje do 40 osoba a na zatvorenom najviše 20.

Osim toga, imajući u vidu predstojeće međunarodne sportske aktivnosti kao i veliko interesovanje inostranih medija i stranih posmatračkih misija za izborni proces u Crnoj Gori, NKT je predložio definisanje posebnih uslova kojima bi im se omogućio nesmetan ulazak i boravak u Crnoj Gori.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani 30. avgusta.

NKT je preporučilo Ministarstvu prosvjete i Institutu za javno zdravlje i da pripreme i definišu pretpostavke za početak školske godine u redovnom terminu i u punom kapacitetu, „kako bi se na zdravstveno bezbjedan način omogućilo redovno odvijanje aktivnosti u svim školskim i predškolskim ustanovama u državi“.

Crna Gora: Vjeruju li građani predizbornim obećanjima?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Zbog aktuelne zdravstvene situacije od 16. marta obustavljena je nastava u školama i vrtićima u Crnoj Gori. Javne predškolske ustanove u Crnoj Gori su u junu bile otvorene ali je njihov rad od jula opet obustavljen.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG