Dostupni linkovi

U Crnoj Gori od korona virusa preminulo još sedam osoba, 310 novoinficiranih


Detalj iz Podgorice
Detalj iz Podgorice

U Crnoj Gori je sedam osoba preminulo od posljedica epidemije korona virusa, a 310 je novoinficiranih, saopštio je Institut za javno zdravlje 25.novembra.

Trenutno je 3.189 aktivnih slučajeva COVID-19, najviše u Podgorici 1.262 i Nikšiću 386.

Od početka epidemije u martu 2020.je registrovano 156.004 slučajeva infekcije, a preminulo je 2.275 osoba.

Podgorica: Cipele za žrtve korone
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00


Za predstojeći vikend su najavljene pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera, sa posebnim fokusom na Podgoricu, Nikšić, Tivat, Budvu i Herceg Novi.

Provjeravaće se posjedovanja Nacionalne digitalne COVID potvrde u ugostiteljskim objektima i na ostalim mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao i da li se krši mjera zabrane raznih proslava, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Zbog nepoštovanja epidemioloških mjera, samo proteklog vikenda je prilikom kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici i Nikšiću podnijeto 18 krivičnih prijava, jedan objekat je zapečaćen, a jedan vlasnik svadbenih salona je uhapšen, saopštila je ranije Uprava za inspekcijske poslove.

Podsjetimo, od 15.novembra su na snazi pooštrene epidemiloške mjere kojima su zabranjena koncerti i okupljanja, svadbe i druge privatne proslave, organizovanje đačkih ekskurzija i rad noćnih klubova, a vrijeme otvorenih ugostiteljskih objekata je ograničeno do ponoći. Boravak u domovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

XS
SM
MD
LG