Dostupni linkovi

Đukanović skok inficiranih u jednom danu ocijenio alarmantnim


COVID centar u Podgorici, novembar 2021. 
COVID centar u Podgorici, novembar 2021. 

Institut za javno zdravlje Crne Gore je saopštio da je u posljednja 24 sata zaraženo 1120 osoba korona virusom, a da su tri osobe preminule. Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana (27. decembra) registrovana je 581 zaražena osoba.

Najveći broj novozaraženih je (28.12) registrovan u Podgorici 525, Kotoru 113. Baru 86, Cetinju 64, Tivtu 54, Budvi 51...

Od troje preminulih najmlađi pacijent je imao 55 godina, a najstariji 86. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.398.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore je saopštilo da bez obzira na blage kliničke slike „slijedi reorganizacija zdravstvenog sistema“. Ministarstvo je najavilo da će 29. decembra objaviti vanredne mjere.

„S obzirom na porast broja zaraženih Omikron sojem korona virusa, ali i uprkos tome što su, za sada, kliničke slike blage, Ministarstvo zdravlja je, kako smo uvjek i upozoravali, preduzelo niz aktivnosti uslijed promjene epidemiološke situacije u zemlji. Već danas su u toku konsultacije na svim nivoima zdravstvenog sistema sa ciljem da već od sjutra počnemo sa drugačijom organizacijom rada i to tako da ljekari i ostalo medicinsko osoblje budu angažovani u domovima zdravlja“, navodi se u objavi Ministarstva na Twitteru.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozivao je nadležne da bez odlaganja donesu mjere koje će doprinijeti zaustavljanju širenja korona virusa.

Đukanović je epidemiološku situaciju ocijenio alarmantnom.

Od početka epidemije ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 165.074.

XS
SM
MD
LG