Dostupni linkovi

CNN ponovo uvrstio EXIT među najbolje festivale


Sa jednog od EXIT festivala
Sa jednog od EXIT festivala
Američka televizijska stanica CNN je po treći put ubrojila novosadski Exit među najbolje muzičke festivale.

Četiri dana u duhu najbolje muzike - ovim pristupom novosadski Exit festival pokušava svake godine da privuče domaće i strane turiste. Zahvaljujući raznovrsnoj muzičkoj ponudi svake godine više hiljada mladih poseti petrovaradinsku tvrđavu sredinom jula.

I svetski mediji znaju za Exit – pa je tako američka televizija CNN po treći put ubrojila ovaj događaj među najbolje muzičke festivale na svetu – kaže portparol Exita, Srđan Marjanović.

„Novinari najčešće svrstavaju sjajan line up, pogled sa tvrđave i samu tvrđavu u listu razloga. Britanski časopis The Sun je takođe svsrtio ovaj festival među dvanaest najboljih događaja. Mislimo da su lokacija i specifična muzička ponuda glavni razlozi popularnosti Exit festivala u svetu“, kaže Marjanović.



Muzikološkinja Ira Prodanov Krajišnik kaže da je festival postao svojevrsni fenomen.

„Tu je pre svega ideja koncepta više važna nego same osobe koje bivaju pozvane da se predstave publici. Exit je fenomen kao koncept. To znači da je Exit zapravo simulacija života u jednoj državi – sa svim pravilima i mogućnostima kao što je zabava, edukacija, odmor, ali isto tako imate i specifičnu novčanicu, dok ograđen prostor sve to samo pojačava. Imate utisak, i lažno se nudi mogućnost, da ste vi tamo slobodni“, kaže ekspertkinja.

Inače na ovogodišnjem Exit-u između ostalih nastupiće Edo Maajka, bend Toy Dolls kao i bend Lollobrigida. Seun Kuti će takođe biti među ovogodišnjim izvođačima. A publiku će zabaljati i Duran Duran, Gans N’ Roses, kao i Erykah Badu.

Egzit počinje 12. jula.
XS
SM
MD
LG