Dostupni linkovi

"Cirkus Komumbija" dobitnik glavne nagrade u Antaliji




Film reditelja Danisa Tanovića "Cirkus Columbia"dobitnik je nagrade za najbolji film na Antalya Golden Orange Film Festivalu.

Film bh. oskarovca prikazan je u okviru internacionalne takmičarske selekcije, a nagradu je podijelio s filmom "Dooman river" reditelja i scenariste Lu Zhanga.

Nagrada na Antalya Golden Orange Film Festivalu predstavlja samo još jednu potvrdu uspješnog festivalskog života Tanovićevog filma.

"Cirkus Columbia" svjetsku premijeru imao je na 16. Sarajevo film festivalu, gdje je osvojio Nagradu publike. Potom je prikazan na prestižnom festivalu u Veneciji, gdje mu je dodijeljena nagrada Film budućnosti.

Uslijedile su i uspješne projekcije na festivalima u Torontu, San Sebastianu i Bejrutu, gdje je Tanovićev film naišao na izuzetne reakcije publike, a na Festivalu slovenskog filma u Portorožu je nagrađen priznanjem Vesna za najbolju scenografiju.

Film "Cirkus Columbia" vidjeće ove subote i publika Abu Dhabi Film Festivala. Tanovićev film uvršten je u glavni takmičarski program ovog festivala i u konkurenciji je za nagrade za najbolji film i najbolja glumačka ostvarenja.

Publici Abu Dhabi Film Festivala film će predstaviti reditelj Danis Tanović.

Od 14. oktobra bh. kandidata za Oscara može vidjeti i publika u nekoliko gradova u BiH, saopćeno je iz Obala art centra.
XS
SM
MD
LG