Dostupni linkovi

Četvrti dan štrajka u Croatia Airlinesu: Ne odustaje ni uprava ni sindikat


U petak su stjuardese i piloti Croatia Airlinesa nastavili štrajk, nakon što je Uprava ove zrakoplovne tvrtke u četvrtak uvečer saopćila da "ne može prihvatiti neostvarive zahtjeve Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskoga sindikata prometnih pilota (HSPP)".

Uprava tvrdi da je ponudila maksimalne ustupke kad je riječ o materijalnim i nematerijalnim pravima, a sindikati tražili čak i manja odricanja od predviđenih, ali da ipak nisu nisu pristali na ponudu poslodavca u vezi s uvjetima novoga kolektivnog ugovora.

U priopćenju Uprava navodi da su joj sindikati SKOZ i HSPP u četvrtak poslali i službeni dopis u kojemu navode kako su spremni prekinuti industrijsku akciju i istodobno se staviti na raspolaganje za sve redovite letove ako se ispune njihova četiri zahtjeva, prenosi Hina.

Uprava je, međutim, spremna pristati na dva zahtjeva sindikata te će, u slučaju da se štrajk prekne, odustati od najavljenih otkaza za 42 člana kabinskog osoblja, a suzdržat će se i od preispitivanja zakonitosti obustave rada.

Zbog sindikalne industrijske akcije, Croatia Airlines je u protekla tri dana pretrpio golemu štetu - veću od tri milijuna kuna.

Uprava navodi da će se međunarodni i domaći redoviti letovi obavljati prema izmijenjenom redu letenja, a očekuje se djelomični poremećaj prometa jer će se većina putnika prevoziti zrakoplovima Croatia Airlinesa prema redovitome redu, a jedan dio putnika zrakoplovima partnerskih kompanija i unajmljenim zrakoplovima.

Za letove u petak najavljeno je nešto više od 6000 putnika. Sve informacije o smanjenim letovima i njihov točan raspored objavljeni su internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.
XS
SM
MD
LG