Dostupni linkovi

Čajetinski odbornik napustio SNS


Goran Obradović
Goran Obradović

Goran Obradović napustio je Srpsku naprednu stranku u Čajetini i obavestio javnost da je to uradio zbog nedavnog incidenta u jednom zlatiborskom kafiću gde su se sukobili mladi političari, član Srpske napredne stranke napao je pristalicu Srpske narodne partije, koja je na vlasti u Čajetini. Ovo je već četvrti sukob dve suprostavljene politike u Čajetini i Obardović kaže da je želja jedne strane da ostane na vlasti i želja druge strane da po svaku cenu dobije vlast rezultirala da na obe strane budu razbijene glave.

Svojim izlaskom iz stranke Goran Obradović je želeo da opomene obe zaraćene političke strane. Ostaje nezavisni odbornik, a nastaviće, kaže, da podržava politiku Aleksandra Vučića i stranku na republičkom nivou.

“Osnovni razlog mog izlaska iz partije jeste pravilo stranke da ako bih nešto rekao javno prekršio bih pravila jer se unutarstranačke stvari ne mogu iznositi. Pošto sam ja rešio da istupim javno, odlučio sam prvo da izađem iz stranke pa da kažem to što želim. A rešio sam da kažem neke stvari jer se niko od političkih činilaca ni iz Srpske napredne stranke, niti iz vladajuće stranke ovde u Čajetini nije ponašao odgovorno u slučaju ovih sukoba i ovih incidenata”, kaže Obradović.

RSE: Kako komentarišete izjavu Milana Stamatovića, predsednika čajetinske opštine da u Čajetini naprednjački batinaši seju paniku među građanima?

Obradović: Milan Stamatović preteruje, voli da stvari prikazuje pompezno. Ne postoje naprednjački batinaši. Znate, tenzuje za izbore se podignu i tu bude sukoba. Ne postoje batinaši koji idu da tuku građane. Stamatović je samo iskoritio jedan deo u medijima gde se provlači da Srpska napredna stranka ima neke batinaše i to je jednostavno taj politički milje koji je samo zloupotrebljen u ovom sluičaju. Ovaj sukob datira od poslednjih parlamentarnih izbora gde se podigla tenzija. To su neki sukobi mladih momaka koji su pretvoreni u političke i koji imaju političku pozadinu. Mislim da će u ovom slučaju odreagovati vrh stranke i jedne i druge i da će to da se smiri.

RSE: Vi ste duže vreme nezadovljoni radom SNS-a u Čajetini?

Obradović: Bilo je neslaganja sa radom Opštinskog odbora stranke, radom Izvršnog odnora. Ja sam strašno nezadovoljan, u sve opštinske i gradske odbore su ušli ljudi koji isključivo gledaju svoj lični interes i sa te pozicije nastupaju i zbog toga se događaju fizički obračuni među pristalicama dve stranke ovde u Čajetini.

Nakon Obradovićevog izlaska iz stranke Opštinski odbor SNS-a u Čajetini saopštenjem se zahvalio Obradoviću na dosadašnjem radu, a u poslednjoj rečenici saopštenja stoji: “U svakom slučaju, istupanje Obradovića iz SNS-a je lepa vest za simpatizere i članove SNS-a u Čajetini, sada smo ne jedan, nego čak tri koraka bliže cilju, a to je preuzimanje vlasti u opštini Čajetina.”

XS
SM
MD
LG