Dostupni linkovi

Čajetina: Naprednjaci lopatom napali članove vladajuće SNP


Miroslav Tucović
Miroslav Tucović

U opštini Čajetina politička borba nastavlja se putem fizičkih obračuna. Predsednik Turističkog udruženja "Gostilje" Miroslav Tucović i predsednik Mesne zajednice, Ljubiša Todosijević - obojica članovi Srpske narodne partije (SNP) - napadnuti su u petak uveče lopatom od aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u jednom lokalu u zlatiborskom selu Gostilju.

Povređeni su zadržani u užičkoj bolnici na daljem ispitivanju. Incidentu, prema rečima povređenog Miroslava Tucovića, inače člana Opštinskog veća SNP, nije predhodio nikakav lični sukob već čisto politički.

"Mi smo mirno sedeli u restoranu 'Gostiljska vrela'. Došli su lokalni članovi Srpske napredne stranke na čelu sa potpredsednikom Mesnog odbora Milošem Tanovićem, a tu je bio i Vlade Cvetić, inače iz Užica, vlasnik poznatog užičkog restorana 'Aleksandar'. Cvetić je uzeo lopatu i napao nas, a kao povod toga je jedan naš rad i trud u selu Gositlju koji naprednjaci ne mogu nikako da ospore. To narod zna i ceni. Hoće na silu da otmu vlast. Imaju izbore, a ne na ovakav način fizičkim obračunima", navodi Tucović.

Prema rečima drugog povređenog, Ljubiše Todosijevića, koji je i odbornik Srpske narodne partije u SO Čajetina, sukob nema nikakve lične konotacije, već je isključivo političke prirode.

Ljubiša Todosijević
Ljubiša Todosijević

"Mislim da sve ovo ima političku konotaciju, jer smo ovih dana u Gostilju provocirani od SNS-a sa skidanjem rampe, zatvaranjem rampe, njihovim lažima, tako da sve ovo ima poliitčku konotaciju", kaže Todosijević.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, član predsedništva Srpske Narodne partije, podseća da ovo nije prvi napad naprednjaka na članove ove partije. Dogodio se pre 15 dana u zlatiborskom kafiću "Laguna".

"Drugi napad za kratko vreme, ali ja ne znam koji već po redu. Ja ne znam šta sledeći put da očekujemo od aktivista Srpske napredne stranke, kada ovako na brutalan način tuku sada i odbornike, a videli ste i predsednika mesne zajednice i člana Opštinskog veća. Ovo je nešto što nije zabeleženo u novijoj srpskoj istoriji. Moram da pošaljem jednu poruku ako može premijer i SNS da nešto učine da se ovo ne pretvori u jedan stvarno poguban sukob. Ako aktivisti Srpske napredne starnke u Čajetini angažuju lokalne batinaše i već sada tuku, iako nema nikakvih predizbornih političkih aktivnosti, šta onda da očekujemo u predizbornoj kampanji", pita se Milan Stamatović, predsednik čajetinske opštine.

Srpska napredna stranka u Čajetini oglasila se u subotu ujutro saopštenjem u kome, između ostalog, stoji:

"Potpredsednik Mesnog odbora SNS Miloš Tanović nije ni bio na licu mesta niti je imao saznanja da se incident desio i mi ćemo mu dati punu podršku u ovom politički montiranom procesu u koji je uvučen. Po našim saznanjima jedna osoba iz Užica je braneći svoje maloletno dete nanela lake telesne povrede dvojici gostiljskih politikanata poznatih po bahatom ponašanju i malverzacijama u radu Saveta mesne zajednice. Dakle, čovek koji je branio svoje dete nije čak ni iz naše opštine, niti samim tim može biti naš član."

Saopštenje u celosti možete pročitati ovde.

XS
SM
MD
LG