Dostupni linkovi

Čačanska volonterka poštenog srca


Suzana Vukić, foto: Vladimir Nikitović
Suzana Vukić, foto: Vladimir Nikitović
Volonterka čačanskog Crvenog krsta, devetnaestogodišnja srednjoškolka Suzana Vukić vratila je vlasniku 2.500 evra koje je pronašla među odećom razvrstavajući humanitarnu pomoć.

Zajedno sa ostalim volonterima Suzana je radila na prijemu humanitarne pomoći za stanovništvo ugroženo poplavom. U trenutku dok je u magacinu razvrstavala garderobu iz jedne od jakni ispala je kesa sa sadržajem za koji je mlada volonterka mislila da je paket vlažnih maramica.

"Kada sam otvorila kesu našla sam štednu knjižicu i oggromnu svotu novca.Zvala sam odmah nadređenog i predala sam mu novac", priča maturantkinja Mašinsko-saobraćajne škole.

Suzana Vukić kaže da ju je uhvatila panika pošto se radilo o svežnju novca koji nikada u životu nije videla na jednom mestu.

"Prvo sam bila uplašena. Posle toga sam počela da blokiram. Kroz glavu mi je samo prošlo da je to najverovatnije nečija ušteđevina za crne dane, s obzirom na vreme u kom živimo. Samo sam želela što pre da ga se otarasim i da ga dam nekom drugom, jer nisam ga želela u rukama. Hvala bogu pa je postojala štednja knjižica, ianče vlasnik verovatno nikada ne bi bio pronaćen", kaže Suzana.

Nakon brojanja novca ustanovljeno je da se radi o svoti od 2.550 evra. Koordinator prikupljanja humanitarne pomoći Gordana Plazinić Cikić kaže da su na osnovu podataka iz štedne knjižice pronađeni potomci vlasnice novca, pošto ona više nije među živima:

"Pozvali smo policiju, koja je došla i uzela novac. Nadamo se da je otišao u prave ruke", navodi ona.

Suzana kaže da se nijednog trenutka nije dvoumila šta će uraditi sa pronađenim novcem, iako je svesna da mnogi na njenom mestu ne bi isto postupili.

"Verovatno ne bi postupili tako, ali u tom trenutku nisam razmišljala o sebi i svojoj porodici. Svakom bi toliki novac bio potreban, i onom ko ga ima i onom ko ga nema, ali svavako treba da ide onome čiji je", kaže Suzana.
XS
SM
MD
LG