Dostupni linkovi

Buzek: Reforme u Hrvatskoj uzor za cijeli Balkan


France --New European Parliament President Polish Jerzy Buzek delivers a speech during the opening session at the European Parliament in Strasbourg, 14Jul2009
France --New European Parliament President Polish Jerzy Buzek delivers a speech during the opening session at the European Parliament in Strasbourg, 14Jul2009
Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek je u Hrvatskoj, na početku turneje po državama Jugoistoka Europe. On je čestitao Hrvatskoj na reformama, suradnji sa Europskom unijom i suradnji sa susjedima.

Buzek je čestitao premijerki Jadranki Kosor na hrvatskim uspjesima unazad dvije godine i ocijenio da Hrvatska može poslužiti kao uzor za susjede na jugoistoku Europe. Tri su stvari učinjene izvrsno, kazao je.
Kosor: Mi ćemo i dalje poticati i ohrabrivati naše susjede i pomagati ih na njihovom euroatlantskom putu.

“Reforme koje su apsolutno nužne ako mislimo na hrvatsku budućnost. Možda je građanima malo teže razumjeti, ali su doista dobre. Drugo – odnosi sa Europskom unijom, i treće – suradnja u regiji i izvrstan sporazum sa slovenskim premijerom Pahorom oko granice. I to može biti uzor za cijelu regiju Balkana”, kazao je on.

Premijerka Kosor najavila je nastavak reformi, a o suradnji sa susjedima kazala je.

“Mi ćemo i dalje poticati i ohrabrivati naše susjede i pomagati ih na njihovom euroatlantskom putu. To je opredijeljenje ove Vlade, ali i svih političkih snaga u Hrvatskoj”, poručila je Kosor.

Buzek će nakon Zagreba posjetiti Beograd gdje će – prema najavama – pohvaliti dobijanje kandidature za Europsku uniju i pozvati na normalizaciju odnosa s Kosovom, a potom u sarajevu izraziti zabrinutost zbog stanja u Bosni i Hercegovini, za koje u prvom redu krive unutarnjepolitičke svađe.
XS
SM
MD
LG