Dostupni linkovi

Hapšenje pod 'sumnjom za terorizam' u Bujanovcu


Uz saopštenje, BIA je objavila fotografije hapšenja, 27. decembar 2022.
Uz saopštenje, BIA je objavila fotografije hapšenja, 27. decembar 2022.

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) Srbije, saopštila je u utorak uveče, da je zbog sumnje na krivično delo terorizma u Bujanovcu uhapšen građanin albanske nacionalnosti.

U saopštenju, koje je na sajt BIA postavljeno 27. decembra, navedena je samo nacionalnost uhapšenog, te inicijali njegovog imena A.B., pri čemu nije precizirano da li je reč o državljaninu Srbije, ili neke druge zemlje.

Kako je navedno, kod osumnjičenog je pronađena "veća količina naoružanja, deset pušaka, jedan snajper sa prigušivačem, jedan škorpion sa prigušivačem, kilogram eksploziva, kao i veća količina municije".

"Sumnja se da je oružje nabavljeno ilegalnim kanalima, a da je namera osumnjičenog bila dalji transport oružja na područje Kosova i Metohije", stoji u saopštenju.

Precizira se da mu je određeno zadržavanje od 48 sati, te da će uz krivičnu prijavu biti prosleđen nadležnom tužiocu.

Do hapšenja je došlo, kako je naznačeno u zajedničkoj akciji BIA, Uprave kriminalističke policije (UKP), i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Bujanovac, oko 350 kilometara južno od Beograda, jedna je od tri opštine na jugu Srbije sa velikim delom stanovništva albanske nacionalnosti.

XS
SM
MD
LG