Dostupni linkovi

"Buđenje proleća" pobednik Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu


Predstava "Buđenje proleća"
Predstava "Buđenje proleća"
Užičko „Budjenje proleća“ apsolutni pobednik 17. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu

Predstava „Budjenje proleća“ u produkciji Narodnog pozorišta u Užicu najbolja je predstava 17. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu, ocenio je jednoglasno kasno sinoć stručni žiri festivala čiji je predsednik profesor Svetozar Rapajić, reditelj iz Beograda.

Ova predstava dobila je i nagradu Ardalion za režiju, reditelj je Martin Kočovski iz Makedonije, kao i za scenografiju, scenograf je Marijana Zorzić Petrovića, a nagrade za mladog glumca i glumicu pripale su Tijani Karaičić i Branislavu Ljubičiću mladim užičkim glumcima koji igraju u „Budjenju proleća“.

Ardalion za najbolju žensku ulogu ove godine pripao je Jasni Djuričić za ulogu u predstavi „Višnjik“- produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Budva tetra, a Ardalion za najbolju mušku ulogu dobio je Krešimir Mrkić za ulogu u predstavi „S druge strane Zagrebačkog kazališta mladih, a Ardalion za najbolju kostimografiju dobila je Sanja Džaba za kostimografiju u predstaviu „Sumnja“ Kamernog tetara 55 Sarajevo.

Ardalion za najbolju epizodnu ulogu pripao je Maji Izetbegović za ulogu u predstavi „Sumnja“, a Specijalnu nagradu Ardalion dobila je izvodjačka i autorska ekipa predstave „S druge strane“ Zagrebačkog kazališta mladih. Ova predstva je projekat koji su zajedno uradili Bobo Jeličić i Nataša Rajković, a Ardalion je dobijen za slobodu teatarske igre, zajednički istraživački rad i autentični stvaralački postupak stoji u obrazloženju Stručnog žiriji koje su potpisali svi članovi.

17. Jugoslevenski pozorišni festival, zovu ga i „festival bez prevoda“, koji se održavao ove godine pod motom „Ovaj život ništa ne vedi, ali ništa ne vredi kao ovaj život, zavržava se večeras predstavom „Put oko sveta“ kruševačkog pozorišta. Ova predstava se igra u čast nagradjenih.
XS
SM
MD
LG