Dostupni linkovi

Predsednica Vlade Srbije pozvala NATO i KFOR da reaguju na Kosovu


Neophodna jasna reakcija: Ana Brnabić
Neophodna jasna reakcija: Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je u sredu, 13. oktobra, NATO i KFOR da hitno reaguju na Kosovu, i da kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta „zauzdaju [premijera Kosova] Albina Kurtija".

„Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa“, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednice Vlade Srbije.

Kako je potvrđeno za agenciju Tanjug, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na jugozapadu Srbije, na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu.

Policija Kosova upotrebila je suzavac protiv demonstranata koji su u sredu, 13. oktobra krenuli ka policajcima u Severnoj Mitrovici zbog akcije protiv krijumčarenja robe, javlja novinarka Radija Slobodna Evropa(RSE) sa lica mesta.

Barikada napravljena od kamiona postavljena je u Severnoj Mitrovici, nadomak Bošnjačke mahale, glavni put koji vodi sa juga prema severu grada.

Na protestima je povređeno šest policajaca, 10 građana Severne Mitrovice zatražilo je lekarsku pomoć, a osam osoba je uhapšeno i sprovedeno u policijske stanice.

Policija Kosova je u sredu, 13. oktobra, zaplenila raznu robu i određene materijalne dokaze za koje se sumnja da su krijumčareni. Operacija, koja je još u toku, proširila se na više lokacija na Kosovu, uključujući region Severne i Južne Mitrovice, Prištinu i Peć, navodi se u saopštenju kosvoske policije.

XS
SM
MD
LG